KURSUS


KURSUS KOMPUTER & LAPTOP

KOMPUTER

Belajar dari ceraian komponen komputer untuk mengenali semua yang di gunakan. Cara pemasanagan dari awal hingga akhir. Sehingga memasukan data pilihan Window ( ME , XP atau Vista ). Apa perbezaan antara Window Me, XP dan Vista di ketahui bila kita mula belajar. Pelajaran lain adalah mengenali kerosakan dan membaiki.

LAPTOP

Pelajaran di pelajari setelah tamat Komputer. Pelajaran adalah mengesan kerosakan dan membaiki juga upgrade dan format. Laptop kita tidak membena kerana di jual siap sedia ada.

KURSUS PETI SEJUK & AIR-CON

PETI SEJUK

Pelajaran ini meliputi cara kerosakan selalu sedia ada. Asalkan lengkap peralatan semua perkara dapat di baiki. Mudah di pelajari. Cuma bagi yang tak tahu memang susah. Selepas pelajaran ini kita ikuti pelajaran Penghawa dingin.

AIR-CON

Penghawa dingin kita pelajar pemasangan , service dan membaiki. Kita juga belajar bagaimana Penghawa dingin berfungsi. Bukan saja bagaimana gas itu berpusing menyebabkan ia sejuk juga bagaimana alat elektronik berfungsi.

KURSUS ELEKTRONIK & TV

ELEKTRONIK

Pelajaran asas amat penting sebelum membaki TV. Kita mengenali komponen dan pemasangan pada papan litar kosong. Semasa memasang pada papan litar secara tak langsung kita pelajari cara pengunaan pemanas, timah dan penyedut.

TV

Membaiki TV ini, terlebih dahulu mengenali papan litar. Kerana pada papan ada terbahagi beberapa bahagian untuk fungsi TV. Bukan suara rosak kita baiki bahagian gambar. Bila kita mengenali papan litar mudah untuk membaikinya.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: